Canva Pro; het verschil tussen de gratis en betaalde versie

Wat is het verschil tussen de gratis en betaalde versie van Canva en Canva Pro? Canva is een van de bekendste design tool die er is. De basis is gratis, gebruiksvriendelijk, breed inzetbaar en als je ons vraag; een must voor elke ZZP’er. Maar wat is precies het verschil tussen de gratis en betaalde versie van Canva? Wat kan je allemaal met Canva Pro? En heb je het echt nodig? Tijd voor het antwoord op de vraag: Canva Pro; het verschil tussen de gratis en betaalde versie.

wat is canva pro

Wat is Canva?

Canva is een online design tool voor iedereen die online iets wil creëren/vormgeven. Het is een ontzettend breed inzetbare tool, van het maken van je CV tot presentaties, visitekaartjes en je logo ontwerpen….en zo kan ik wel even door gaan. Je kan Canva dus goed gebruiken als particulier maar ook voor je business. Het handige is dat je Canva via de app en via de website kunt gebruiken, dus op elk device zijn jouw ontwerpen op ieder moment toegankelijk. Zoals gezegd is Canva onwijs gebruiksvriendelijk. Iedereen kan er mee werken en Canva heeft ontzettend veel templates die je kunt aanpassen naar je smaak. Dus ook als je zelf niet onwijs creatief bent, kan je met deze templates mooie digitale creaties maken.

Waar gebruik je Canva allemaal voor?

Eigenlijk voor alle zaken die je digitaal wilt vormgeven en/of wilt bewerken, hier een kleine opsomming ter inspiratie.

Privé: CV, verhuisbericht, geboortekaartje, presentatie voor school/studie, menu kaart voor kerst, save the date voor je bruiloft en nog veel meer…

Zakelijk: logo, Instagram post of story, Pinterest post, huisstijl (brandbook), kleurenpalet vastleggen, flyers, visitekaartjes, banner voor YouTube en nog veel meer….

Ook tijdens het volgen van onze Starterskit komt Canva vaak naar voren. Zoals bij het vastleggen van je brandbook, het maken van content voor de social media kanalen en het bepalen van je kleurenpalet, daar heeft Canva namelijk leuke, slimme trucjes voor. Wat die handigheidjes zijn, leer je in de starterskit.

Canva abonnement; Canva Pro

Hoewel het basis abonnement gratis is heeft Canva ook een betaalde versie. Canva Pro genaamd. Wij hebben zelf een korte periode de gratis versie gebruikt waarna we zijn overgestapt naar de Canva Pro variant. Dit kan de eerste maand gratis en als jij je aanmeldt via deze link dan krijgen wij daar een kleine commissie over. Dit kost jou niks extra’s! Start nu met Canva PRO!

Wat zijn de kosten om Canva Pro aan te schaffen?

Je kan er voor kiezen om maandelijks of jaarlijks te betalen en jaarlijks is een stukje goedkoper. Namelijk: 109,99 euro omgerekend 9,16 per maand. Betaal je maandelijks dan zijn de kosten 11,99 per maand. Nog steeds niet onwijs veel, maar het scheelt toch op jaarbasis 33,89! Daarnaast heb je door het gebruik van Canva niet perse of voor alles een grafisch designer nodig. Want het meeste kan je zelf. Nee, het neemt zeker niet het volledige werk van een grafisch designer weg, zij kunnen met hun skills en tools meer dan Canva, maar voor een lager budget en als je het zelf ook leuk vind eea zelf te doen is canva een goede oplossing.

Het verschil tussen een gratis Canva account en Canva pro.

Hieronder hebben we je helemaal uitgelegd wat de verschillen zijn tussen de gratis Canva versie en Canva pro. Benieuwd wat Canva er zelf over schrijft? Volg dan deze link.

verschil canva pro en canva gratis
In de afbeelding hierboven (gemaakt in Canva uiteraard) een klein overzichtje met de basis verschillen, maar wat zegt dat allemaal? Welke onderdelen gebruiken wij van PRO versie… en zijn wellicht ook van meerwaarde voor jou!

Met Canva pro kan je;

 • Onderdelen van foto’s uitsnijden ofwel de achtergrond van foto’s verwijderen, te gebruiken voor flyers of ander merkmateriaal waarin je slechts delen van jouw brandfoto’s wilt gebruiken.
GIFJE maken in CANVA
 • Je ontwerpen opslaan met een transparante achtergrond (bestandstype PNG), denk hierbij bijvoorbeeld aan je logo. Je kunt je ontwerpen vrijstaand maken waardoor je ze kunt gebruiken zonder storend kader er omheen.
 • Zet je ontwerpen door naar smartmockups, dit is een externe tool van Canva om je ontwerpen te zien op drukmateriaal, promotiemateriaal etc.
wat is canva
 • Maak GIFJES in Canva en upload deze naar bijvoorbeeld je website, of op de socials.
Canva pro kosten
 • Je kan je eigen merkmateriaal opslaan. Denk aan je logo, je lettertype en de kleuren van je huisstijl. Altijd bij de hand waardoor je nooit per ongeluk het verkeerde gebruikt, ontzettend handig.
canva verschil tussen basis en canva pro
Dit is een voorbeeld van je merkmateriaal, dit stel je eenmalig in. Bij het bewerken van je ontwerp zie je jouw kleuren terugkomen wanneer je ergens een kleur van wilt wijzigen. Als je tekst vlakken toevoegt worden deze automatisch in jouw lettertype aangemaakt.
 • Het formaat van je ontwerp kan je zelf aanpassen, dus die gave insta post kan je aanpassen naar een Pin voor Pinterest of noem het maar….
 • Vanuit Canva kan je direct je ontwerpen uploaden naar een social media platform. Wij gebruiken dit alleen voor Pinterest, maar het kan zeker handig zijn voor de rest.
 • In de Canva pro versie kan je uit alle beschikbare sjablonen, elementen en illustraties kiezen zonder hiervoor extra te betalen.

Al met al is Canva pro een dikke aanrader. Hebben we jou overtuigd van een Canva pro abonnement. Gebruik dan deze link en begin vandaag nog met het maken van jouw designs.

Is Canva geschikt voor mij?

Canva pro is een kleine investering maar in onze ogen eentje die zich dubbel en dwars uitbetaald. Het geeft jou de mogelijkheid om grafisch werk op te leveren, digitaal creatief te zijn zonder daar dure en ingewikkelde programma’s voor te gebruiken of een vormgever in te moeten schakelen. Uiteraard moet je in het begin even je weg vinden maar Canva is zo gebruiksvriendelijk dat jij in no time de mooiste ontwerpen in Canva kunt maken!

Hebben we jou enthousiast gemaakt? Klik hier om vandaag nog een account aan te maken.

2 reacties op “Canva Pro; het verschil tussen de gratis en betaalde versie

 1. de Jong zegt:

  Goedemiddag

  Ik wil canva prive gebruiken om af en toe een kaartje te maken, kan ik het programma ook ergens online bestellen zonder een maandelijk abonnement te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *